Reál szabadulószoba

Reál szabadulószoba

Szerda délután iskolánkban hajótörést szenvedtünk. Először a Sportcsarnokban ki kellett jutnunk a morajló tengerből. Miután szerencsésen a partra vetődtünk, a közeli hegyen találtunk egy térképet, amiből kiderült, hogy hol is vagyunk: egy lakatlan trópusi szigeten! Szerencsére találtunk egy naplót, melyből kiderült, hogy a szigeten van egy transzporter állomás, amibe ha beírjuk a jó kódot, hazamehetünk.

Félelmetes hangok segítségével ki kellett találnunk, hogy merre is induljunk. Miután elindultunk felfedezni a szigetet, gyönyörű látvány tárult elénk. Utunk során találtunk egy titkos orosz laboratóriumot, melyben édes és sós vízre is bukkantunk, de tudtuk, hogy csak az édes vizet lehet meginni. Leszűrtük a koszos édesvizet, utána pedig nátriummal tüzet gyújtottunk, és fertőtlenítettük, hogy ne legyünk betegek.

Bolyongásunk során rábukkantunk egy okosteremre, ahol egy robot segítségével megtaláltuk a transzporter állomás kulcsát. A kulccsal a kezünkben megkerestük a titkos transzporter állomást, ahova vittük magunkkal a kódot. De kiderült, hogy a kód hibás, mert hiányzott belőle egy szám, de egy logikai fejtörő segítségével megtudtuk ezt a hiányzó számot. Végül beírtuk a helyes kódot a transzporter állomás indító pultjába, és hazatranszportáltunk Csömörre.

Nagyon élveztük a természettudományos szabadulószobát, melyet tanáraink szerveztek az 5. és 6. évfolyam számára. Köszönjük szépen, reméljük, még sok ilyen kalandban lehet részünk!

Szervező: Jantóné Jaszter Andrea

GALÉRIA MEGTEKINTÉSE

 

reál szabadulószoba