A 7. évfolyam ürményi kirándulása

A 7. évfolyam ürményi kirándulása

Csömör nagyközség Önkormányzatának jóvoltából 2023. október 16-18-ig szinte a teljes 7.évfolyam szlovákiai testvértelepülésünkön, Ürményben (Mojmirovce) tett tanulmányi kirándulást.

Szállásunk ezúttal is a gyönyörű kastélyszállóban volt, ahol kiváló az ellátás, a fürdőmedencében úszhattunk, a parkban éjjel rókavadászatot tarthattunk, a konferenciateremben esténként vidám vetélkedőket rendezhettünk. Látogatást tettünk a gútai hajómalomban, amely ipari műemlék, majd Nyitra várában és székesegyházában. Kedden Bajmócon a gyönyörű kastélyban és az ottani állatkertben jártunk. Ez a program mindannyiunk szívében megmaradt: magyar nyelvű idegenvezetésből ismerhettük meg a meseszép kastély történetét, a berendezési tárgyak érdekességeit – majd az állatkertben órákat sétáltunk a csodálatos környezetben.

Hazaúton a szklabonyai Mikszáth-házban jártunk, ahol interaktív felfedezőútra indulhattak tanulóink két szakavatott vezetőnk segítségével. Mikszáth Kálmán életútjáról, gyermekkoráról, a palóc falu akkori életéről, szokásairól hallhattak érdekességeket a gyerekek, ki is próbálhatták az akkori játékokat, ez ugyanis egy olyan múzeum, ahol mindent kézbe lehet venni.

Köszönjük a lehetőséget erre a nagyszerű programra!

a tanulók kísérőtanárai

GALÉRIA